Overspelige relatie tussen twee inspecteurs eindigt voor de rechtbank

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een overspelige relatie tussen twee inspecteurs op de interventiedienst van de politiezone Mira kende een pijnlijk einde voor de rechtbank in Kortrijk. Een 33-jarige agent moest er zich verantwoorden voor een vuistslag tijdens een nachtshift in de combi. Het opgestelde pv zorgde er ook voor dat de affaire binnen de politiezone open en bloot kwam te liggen en collega’s van de liefdeshistorie smulden.

In het geheim startten de agent en de agente een overspelige relatie. Van hun collega’s was niemand op de hoogte. Maar uiteindelijk liep het spaak en besliste F.D. toch opnieuw voor zijn echtgenote te kiezen. De twee moesten na de breuk natuurlijk wel nog zien samen te werken en dat verliep niet van een leien dakje. “Hij wou graag praten over hoe ze professioneel verder konden werken, zij wou niet luisteren of praten”, aldus advocaat Jan Leysen.

Tijdens de nachtdienst van 26 op 27 juni 2020 liep het volgens de vrouwelijke agente fout. “Ze vroeg het toetsenbord en kreeg het tegen de arm gegooid. Daarna volgde ook nog een vuistslag op de arm”, aldus haar advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Hij was kwaad omdat ze niet meer wou praten. Hij slingerde haar ook verwijten naar het hoofd, botste in de gang tegen haar schouder, remde met de combi toen ze net haar gordel had uitgedaan …”

“Niet hij was kwaad, maar zij. Uit latere berichten bleek dat ze de breuk niet had verwerkt”, verweerde Jan Leysen zich in naam van de agent.

Foto’s gingen rond in het korps

“Het is heel jammer dat het zo afgelopen is”, aldus F.D. “De voorbije maanden deden zich geen incidenten meer voor maar de sfeer blijft gespannen. Het was niet de bedoeling dat het hele korps van de affaire zou afweten maar na die bewuste nachtdienst bleek het pv plots voor iedereen raadpleegbaar. Er gingen zelfs foto’s rond in het korps.”

Hij vroeg de rechter hem vrij te spreken. De vrouwelijke agente vroeg een schadevergoeding. Ze liep naar eigen zeggen blauwe plekken op en crashte nadien mentaal. De openbare aanklager vroeg de rechter de agent een werkstraf op te leggen. Vonnis op 31 mei. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier