Opvoeder ontkent dat hij lingerie stuurde naar studente

Redactie KW

Een opvoeder uit Harelbeke van een Gentse school blijft ontkennen dat hij twee leerlingen heeft misbruikt. “Onze eerste kus dateert zelfs nadat ze 18 was.”

De nu 43-jarige man uit Harelbeke werd beschuldigd van het misbruik van een meisje. Toen ze vijftien was, kreeg het meisje naar eigen zeggen voor het eerst te maken met haar opvoeder, op dat ogenblik 33. Hij kocht een aantal keer pikante lingerie en legde die onder haar hoofdkussen in het internaat. Hij raakte haar opvallend vaak aan en maakte seksuele toespelingen. De man, inmiddels 43, stond volgens zijn advocaat erg dicht bij de studenten, maar was er nooit sprake van overschrijdend gedrag. Volgens haar is het woord tegen woord. “Alle deuren staan op het internaat altijd open, en nooit heeft iemand iets gezien!”

Een psycholoog stelde ook geen psychische stoornissen vast en geen afwijkende seksualiteit. Hij heeft ook een blanco strafblad. “Niemand heeft voordien ooit iets vastgesteld.” Toen ze 18 werd, begonnen de twee een korte relatie en volgens hem werd die lingerie dan gegeven. Toch geloofde de eerste rechter hem niet en veroordeelde hem tot acht maanden cel. De feiten ten aanzien van de jongen, werden niet bewezen verklaard. Toch zijn ook die gebeurd, meent zijn advocate voor het hof van beroep. “Vanuit zijn machtspositie heeft hij grenzen opgezocht. Hij wordt leugen op leugen betrapt! Zo heeft hij wel een Facebookprofiel wat hij eerst ontkende en had hij ook wel een speciale band met sommige kinderen waarmee hij contact had.”

De studente beweert ook dat hij liegt wanneer hij zegt dat alle deuren ook altijd open waren. “Bijvoorbeeld bij het slapen of het studeren waren ze altijd dicht. Hij heeft gelogen over verschillende zaken.” De man zelf blijft echter ontkennen en gaat voor de vrijspraak. “Dat ondergoed dateert van na het internaat. Ook onze relatie was lang nadat ze weg was van het internaat. Zelfs onze eerste kus dateert van nadat ze 18 jaar is geworden.” Uitspraak op 23 november. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier