Opstandige Koksijdenaar krijgt celstraf en boete

Redactie KW

Een 26-jarige man uit Koksijde kreeg drie maanden cel en 800 euro boete in twee dossiers. Hij gedroeg zich erg opstandig tegen de politie en weigerde een mondmasker op te zetten.

De 26-jarige M.D. is geen onbekende voor de politie. Ze moesten al enkele malen tussenbeide komen voor overlast die hij veroorzaakte. Hij moest zich deze keer voor twee dossiers verantwoorden.

Samenscholing

Op 23 augustus vorig jaar was de man geen dragen van een mondmasker terwijl dat wel verplicht was. Hij weigerde er ook pertinent een op te zetten. Op 1 april werd de politie dan weer opgeroepen naar het Guido Gezelleplein in Koksijde. Daar zorgden drie mannen voor overlast en was er sprake van een verboden samenscholing.

Terwijl de politie ingreep kwam M.D. zich plots ongevraagd moeien en zette hij iedereen op tegen de politie. Toen die er genoeg van had en hem bestuurlijk wilde aanhouden rukte hij zich los, was hij weerspannig en verbaal erg agressief. Daarvoor is hij nu veroordeeld.

Diefstallen

Op 5 augustus moet de man nogmaals terugkeren naar de rechter waar hij zes maanden cel riskeert voor de diefstallen van vijf flessen Jack Daniels. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier