Oplichter die zich uitgeeft als manager van zanger krijgt 3 jaar cel

Strafrechter in Veurne gaf Didier V. drie jaar cel.© JH
Strafrechter in Veurne gaf Didier V. drie jaar cel.© JH
Redactie KW

De strafrechter in Veurne heeft een 54-jarige gehaaide oplichter uit Koksijde een effectieve celstraf van drie jaar en 1.600 euro boete gegeven. Hij pleegde allerlei soorten oplichting. Zo gaf Didier V. zich uit als manager van een charmezanger en troggelde een fan geld af voor een fanreis.

Didier V. moest zich verantwoorden voor vijf feiten van oplichting. “Daarbij valt op dat hij telkens verschillende werkwijzen hanteerde”, sprak de procureur. “Het gaat om feiten tussen 2017 en juli 2019 in Diksmuide, Koksijde, Nieuwpoort en Meulebeke.

Verschillende werkwijzen

In een café in Diksmuide deed hij zich voor als de manager van een zanger die er op dat moment aan het optreden was. Zo kon hij een vrouw overtuigen om hem geld te geven om deel te nemen aan een fanreis in Spanje, die uiteraard niet doorging. Telkens bedacht hij een list zodat zijn slachtoffers, vaak mensen die kwetsbaar waren, hem geld of goederen gingen overhandigen.

Bij een juwelier in Meulebeke ging hij aan de haal met heel wat juwelen waarvan hij het bedrag zou overschrijven maar het nooit deed. De juwelen kocht hij verder om het gekregen geld in zijn eigen zakken te steken om zijn gokschulden te kunnen afbetalen. Hij bood ook in een restaurant verschillende flessen sterke drank aan voor vijf euro per fles. Dat was zogezegd een lot dat hij opkocht bij de douane. Hij ontving het geld maar leverde nooit de drank.”

De rechter strafte Didier V. met drie jaar effectief en 1.600 euro boete, zwaarder dan de gevorderde twee jaar cel. Hij moet een vrouw die hij geld aftroggelde voor de fanreis 1.980 euro terugbetalen en een de juwelier uit Meulebeke 3.500 euro. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.