https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Openbaar aanklager mild voor Poperingenaar die Nelly (82) doodreed aan Euro Shop in Roeselare

Redactie KW

“Sla hem niet dood. Hij reed wat te snel, meer niet. De noodlottige afloop is echt een ongeluk.” De openbare aanklager was opvallend mild voor een 47-jarige man uit Poperinge die op 30 september 2020 ter hoogte van Euro Shop in Roeselare voetgangster Nelly Oosterlynck (82) uit Roeselare op het zebrapad aanreed. De vrouw stierf negen dagen later aan haar verwondingen.

Zoals wel vaker had Nelly in de tearoom van Euro Shop haar namiddag met vrienden doorgebracht. Toen ze rond 17 uur huiswaarts wilde keren, werd ze langs de drukke Meensesteenweg in Beitem (Roeselare) op het zebrapad aangereden.

Levensgevaarlijke verwondingen

De vrouw vloog op de motorkap van de Volvo V40 van Steven D. uit Poperinge en liep levensgevaarlijke verwondingen op. Die werden haar negen dagen later fataal.

“Ik vraag me nog altijd af hoe het mogelijk is dat ik haar niet opmerkte”, vertelde de veertiger tussen zijn tranen door. Nog dagelijks wordt hij op zijn traject van Poperinge naar zijn werkplaats in Roeselare aan het noodlottige ongeval herinnerd.

Hij verontschuldigde zich ook uitgebreid bij de zoon en dochter van het slachtoffer. Die bleken, ondanks het blijvende verdriet en pijn door de plotse dood van hun moeder, niet rancuneus.

Stom ongeluk

“Het was een stom ongeluk”, klonk het. “Ook de man moet verder met het besef dat door zijn fout iemand gestorven is. Maar eigenlijk kan het iedereen van ons overkomen. Het is hard dat ons moeder zo plots werd weggerukt. Ze was nog kwiek en had dagelijks met ons contact.”

Openbaar aanklager Tom Janssens had bij het begin van het proces duidelijk gemaakt dat ook hij niet uit was op een zware straf. “Hij reed niet roekeloos, was niet onder invloed van drugs of alcohol. Een straf moet want hij maakte een fout maar laat die mild zijn.”

“Hier zijn enkel verliezers”, daar was iedereen het over eens. Vonnis op 8 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.