Oostkampenaar (19) bijt agent tot bloedens toe in arm na ruzie met vader

Redactie KW

Een jongeman uit Zedelgem riskeert in de Brugse rechtbank 250 uur werkstraf voor zware agressie tegen twee agenten van politiezone Het Houtsche.

Op 15 december 2019 kwam K.H. na een feestje in beschonken toestand toe in de woning van zijn vader in Oostkamp. De twee kregen ruzie waarbij de jongeman een duw zou gekregen hebben. Hij verwittigde de politie, maar toen die arriveerde en met zijn vader zijn kamer binnenstapte, ging hij compleet door het lint.

De twee agenten probeerden K.H. tevergeefs te kalmeren en werkten hem tegen de grond. De jongeman kalmeerde evenwel niet en deelde volgens het parket een zestal vuistslagen uit. Hij nam ook de wapenstok van een van de agenten af. “Vervolgens beet hij mijn cliënt tot bloedens toe in de arm”, verduidelijkte de advocaat van de agent.

De agenten konden K.H. uiteindelijk boeien. Een vrouwelijke agente bezeerde tijdens het gevecht haar enkel en heeft daar volgens haar advocate nog altijd last van. “Ze werd noodgedwongen overgeplaatst naar de wijkdienst”, pleitte ze.

Vrij tenger en niet sterk

De procureur omschreef het incident als “gortige feiten”. Advocaat Koen Blomme betwistte niet dat zijn cliënt beet. “Maar dat hij die wapenstok afnam en vuistslagen uitdeelde, ontkent hij met klem”, pleitte hij. “Dat was ook niet mogelijk, aangezien hij in een houdgreep op de grond lag. Mijn cliënt is vrij tenger en zeker niet sterk. Hij kon enkel bijten.”

Volgens meester Blomme wou K.H. enkel zijn verhaal doen, maar kreeg hij daartoe naar eigen zeggen de kans niet. “Ze wilden niet naar hem luisteren en sloegen hem meteen in de boeien”, stelde hij. De uitspraak volgt op 16 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.