Oostendse dealer van hoofdverdachte ‘kappersmoord’ krijgt twee jaar cel

© istock
© istock
Redactie KW

Een 32-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen voor drugshandel. Hij verkocht onder meer aan een moordverdachte.

In de nacht van 2 op 3 september 2020 stak Abdellatif B., een 47-jarige Marokkaanse barbier uit De Panne, de 31-jarige Alban Demora dood in zijn kapperszaak. Het onderzoek wees uit dat het salon een soort dekmantel was voor drugshandel. B. gaf toe dat hij regelmatig cocaïne aankocht in Oostende, onder meer bij de 32-jarige Marokkaan F.G. Volgens de procureur stond die in het drugsmilieu bekend als de ‘rosse Marokkaan’.

Dealen in buurt Spuikom

Op 11 december troffen de speurders in het appartement van F.G. 105 gram cocaïne, 60 gram hasj, 5 gram marihuana en ruim 11.000 euro cash aan. Er werden ook zeven gsm’s in beslag genomen. De man verklaarde dat hij zijn werk in Brussel was kwijtgespeeld door de coronacrisis en dat hij aan de kust een nieuwe job hoopte te vinden. Maar omdat dit niet lukte was hij beginnen dealen in de buurt van Spuikom.

Zieke moeder in Marokko

De advocaat van F.G. drong aan op een straf met uitstel. “Hij verkocht vooral om zijn eigen gebruik te financieren”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Een deel van de opbrengst stuurde hij op naar zijn zieke moeder in Marokko.” (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten