Oostendenaar riskeert 18 maanden effectieve celstraf voor slagen en weerspannigheid

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 23-jarige Oostendenaar verscheen voor de Brugse rechtbank voor feiten van slagen en weerspanningheid. Hij riskeert 18 maanden cel.

Op 28 maart vorig jaar ging R.D. in de buurt van een Action-winkel in Oostende een man te lijf die een boontje had voor zijn vriendin. Volgens de procureur sloeg hij hem tegen een auto en schopte hem vervolgens nog een vijftal keer tegen het hoofd.

Gevlucht naar dak van appartement

“Toen de politie arriveerde vluchtte de beklaagde naar het dak van een appartementsgebouw”, verduidelijkte de procureur. “Enkele agenten liepen naar boven waarop de beklaagde drie meter naar beneden sprong om aan hen te ontkomen.”

Uiteindelijk werd R.D. met een brandweerladder van het dak gehaald. Maar nog was de jongeman niet gekalmeerd. “Hij schopte een agent tegen het scheenbeen en in de politiecel koelde hij zijn woede op een matras”, besloot de procureur.

Strafregister van drie pagina’s en enkelband

R.D. heeft een strafregister van drie pagina’s en droeg op het moment van de feiten een enkelband, die evenwel buiten werking was.

“Mijn cliënt kon niet verdragen dat het slachtoffer hem een slechte partij noemde voor zijn lief”, pleitte de advocaat van R.D. “Hij wou die dag het tegendeel bewijzen, maar heeft totaal verkeerd gereageerd. Hopelijk kan een voorwaardelijke straf volstaan.”

R.D. zit momenteel in de cel voor zijn vermeende betrokkenheid bij een steekpartij die door het parket als een moordpoging wordt beschouwd. En op 11 maart moet hij voor de rechter verschijnen wegens smaad. Het vonnis in de zaak van de vechtpartij valt op 13 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.