Oostendenaar duwt kennis pistool onder kin tijdens avondje darts in zijn “mancave”

Redactie KW

Een 43-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank 37 maanden cel voor een brutale diefstal met geweld. Volgens het parket ging het om een afrekening in het drugsmilieu.

Op 30 januari belandde het slachtoffer met zware verwondingen in het gezicht op de spoeddienst van het Henri Serruysziekenhuis in Oostende. De man verklaarde dat hij tijdens een avondje darts in de mancave van William C. (43) plots een pistool onder de kin kreeg geduwd. Vervolgens kreeg hij meerdere vuistslagen in het gezicht. Het slachtoffer kon het wapen wegduwen waarbij meerdere schoten afgingen. Hij vroeg C. wat hij wou waarop die 150 euro uit zijn portefeuille haalde.

William C. is geen onbekende bij het gerecht. Hij liep in het verleden al verschillende zware veroordelingen op. Zijn laatste dateert van 2017. Hij kreeg toen 40 maanden cel voor brandstichting. Over de feiten van januari verklaarde hij dat het een schermutseling betrof over 25 gram speed. Ook het parket meent dat de feiten zich afspeelden in het drugsmilieu. Tijdens een huiszoeking in de woning van C. trof de politie een machete, dolk en twee vuurwapens aan. “Bij zijn arrestatie had hij ook een stoffen zak met twee biljartballen op zak. Dit had hij bij als wapen”, meende de procureur.

De verdediging vroeg een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt kampt met ADHD”, pleitte advocaat Jean-Marie De Meester. “Hij gebruikte drugs om te kalmeren maar is dat milieu beu. Als hij vrijkomt kan hij beginnen werken. Hij is ook van plan om Oostende te verlaten.”

De rechtbank doet uitspraak op 14 juli. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.