Onverbeterlijke dief uit Koksijde krijgt veertig maanden cel voor hele resem feiten

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Koksijde heeft voor de Brugse rechtbank 40 maanden effectieve celstraf gekregen voor 24 diefstallen en drugsfeiten. Het openbaar ministerie had vier jaar cel gevraagd.

Tussen het voorjaar van 2021 en augustus dit jaar ging Christophe D. liefst dertien keer aan de haal met tabakswaren in de Colruyt-filialen van Oostende, Bredene en Nieuwpoort. Op 20 april 2021 stal hij de gsm van een dame aan het loket van het stadhuis van Oostende en een maand later ontvreemdde hij twee vuilnisbakken op de begraafplaats aan de Nieuwpoortsesteenweg. Nog in Oostende sloeg hij vier keer toe in winkels waar hij het gemunt had op tabak, oorbellen en bokalen met groenten.

Tijdens zijn verhoor verklaarde D. dat winkels het de mensen te gemakkelijk maken om te stelen. “En die zijn bovendien verzekerd tegen diefstal”, stelde hij. De Koksijdenaar werd ook schuldig bevonden aan drugsverkoop. Hij werd betrapt met 86 gram cocaïne maar hij beweerde dat hij de drugs gevonden had in een fietszadel. V. werd twee keer gelost onder voorwaarden, maar telkens schond hij die en belandde hij terug achter de tralies. Momenteel staat hij onder elektronisch toezicht. “Hij is een onverbeterlijk”, stelde de procureur.

Enkelband

D. gaf de meeste feiten toe, met uitzondering van de gsm-diefstal in het Oostendse stadhuis. “Mijn cliënt heeft nu eindelijk zijn leven op orde”, pleitte meester Alexander Verstraete. “Hij heeft een nieuwe partner met wie hij recent huwde. Ze verwachten ook een kind.” De procureur vroeg de onmiddellijk aanhouding van D., maar de rechter ging daar niet op in. “Met zijn enkelband is er momenteel geen recidivegevaar”, oordeelde ze. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.