Ontdekking “rovershol” legt speedhandel bloot: Brugse vrouw krijgt 30 maanden cel

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Brugge heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor verkoop van xtc en speed. Haar handeltje kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar een hele reeks inbraken door haar Knokse ex.

In mei kreeg Bjorn D. (42) uit Knokke 40 maanden cel voor ruim vijftien inbraken in garageboxen, kelders en strandcabines. De man verzamelde de buit in zijn appartement dat door de procureur smalend als “rovershol” werd omschreven.

Tijdens het onderzoek naar D. vielen de speurders in mei vorig jaar ook binnen in de woning van zijn ex M.S. (38) in Brugge. Daar werd 47 gram speed en een precisieweegschaaltje aangetroffen. Volgens het parket kocht de vrouw in het voorjaar van 2020 minstens 1,8 kilogram speed en kleinere hoeveelheden xtc aan om door te verkopen. Nochtans kreeg ze in januari vorig jaar al eens tien maanden cel voor drugsfeiten.

Kilo speed

De verdediging betwistte de omvang van de verkoop. “Mijn cliënte heeft gecommuniceerd rond de aankoop van een kilo speed, maar dit is uiteindelijk niet doorgegaan”, pleitte meester Kris Vincke, die met succes aandrong op een voorwaardelijke bestraffing.

In het dossier van haar ex kreeg M.S. vijftien maanden cel wegens heling van gestolen spullen. De rechter verklaarde ook 8.710 euro verbeurd in het drugsdossier.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.