Ontdekking “rovershol” legt speedhandel bloot: Bruggelinge riskeert twee jaar cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Brugge riskeert twee jaar cel voor verkoop van xtc en speed. Haar handeltje kwam aan het licht tijdens het onderzoek naar een hele reeks inbraken door haar Knokse ex.

In mei kreeg Bjorn D. (42) uit Knokke 40 maanden cel voor ruim vijftien inbraken in garageboxen, kelders en strandcabines. De man verzamelde de buit in zijn appartement die door de procureur smalend als “rovershol” werd omschreven.

In het kader van het onderzoek naar D. vielen de speurders in mei vorig jaar ook binnen in de woning van zijn ex M.S. (38). Daar werd 47 gram speed en een precisieweegschaaltje aangetroffen. Volgens het parket kocht de vrouw in het voorjaar van 2020 minstens 1,8 kilogram speed en kleinere hoeveelheden xtc aan om door te verkopen. Nochtans kreeg ze in januari vorig jaar al eens tien maanden cel voor drugsfeiten.

Niet doorgegaan

De verdediging betwistte de omvang van de verkoop. “Mijn cliënt heeft gecommuniceerd rond de aankoop van een kilo speed, maar dit is uiteindelijk niet doorgegaan”, pleitte meester Kris Vincke, die aandrong op een voorwaardelijke straf. In het dossier van haar ex kreeg M.S. vijftien maanden cel wegens heling van gestolen spullen. De uitspraak in het dossier van de speedhandel volgt op 25 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier