Ongeduldige automobilist terecht voor verkeersagressie aan basisschool in Heule

Redactie KW

Aan de basisschool van Heule-Watermolen reed een 39-jarige automobilist uit Kortrijk met zijn bestelwagen tot tegen het been van een leerkrachte die als gemachtigd opzichtster dienst deed. Een staaltje verkeersagressie waar hij zich voor de rechtbank moest voor verantwoorden. Maar is de correctionele rechter wel bevoegd?

Op 27 april 2022 merkte een tweede leerkrachte als eerste op dat een witte bestelwagen aan onaangepaste snelheid de schoolomgeving naderde. Ze moest opzij springen toen Gust H. passeerde. Wat verderop kreeg hij het met een tweede leerkrachte aan de stok. De vrouw stond met een fluo jasje en een stopbordje op de weg om kinderen over te laten steken, maar dat was niet naar de zin van H. Hij dreef zijn motor in neutraalstand hoog in toerental en reed uiteindelijk zachtjes tot tegen het been van de vrouw. Er raakte niemand gewond, maar via de nummerplaat kon achterhaald worden wie achter het stuur zat.

Camerabeelden waren de stille getuigen van de verkeersagressie. “Geen idee wat hem heeft bezield”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Maar er raakte niemand gewond. Er is dan ook geen sprake van slagen en verwondingen, enkel van een overtreding. En daar is een correctionele rechter niet voor bevoegd.” De openbare aanklager eiste een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro. Vonnis op 14 december. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.