https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ondanks bewijzen ontkent agressor en dief alle zaken

© JH
Redactie KW

Een 45-jarige man uit De Panne, die al voor verschillende feiten bekend is en een gevuld strafblad heeft, moest zich voor twee feiten van slagen en verwondingen en een diefstal verantwoorden bij de rechter. Ondanks de bewijzen ontkent F.L. alles.

In een eerste zaak moet F.L. zich verantwoorden voor slagen en verwondingen. Op Oudejaar vorig jaar zag hij hoe een van zijn buren op straat geparkeerd stond en spullen uit de koffer van de wagen haalde. Om een onduidelijke reden zinde dat F.L. niet, moeide hij zich en maakte een opmerking over het feit dat zijn slachtoffer geen mondmasker droeg.

Die voelde zich geïntimideerd, nam een foto van F.L. maar die reageerde meteen met een vuistslag op het neus van zijn slachtoffer. De procureur sprak van een kort lontje en eiste 3 maanden cel en 800 euro boete. In een tweede zaak riskeert F.L. 6 maanden cel en 800 euro boete. “Aan de kassa van de Carrefour in De Panne werd hij op 12 februari op heterdaad betrapt toen er 154 euro aan vlees en flessen cava in zijn trolley stak. Hijzelf beschuldigt zijn vriend die bij hem zou geweest zijn maar aan de kassa wegliep en hem achterliet. Daar zijn camerabeelden van. Volgens de winkelverantwoordelijke stal F.L. in het verleden ook al zaken maar deden ze daarvan geen aangifte.”

Vrijspraak?

F.L. ontkent alles, ondanks de foto in de eerste zaak en de camerabeelden in de tweede zaak. “Hij is duidelijk: die man op de foto is hij niet en in de Carrefour was het zijn vriend die het vlees en de cava stal voor in zijn horecazaak. Hij drinkt zelfs geen cava. We vragen de vrijspraak.” Vonnis op 12 november.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.