Notoire tafelschuimer die 29 keer op restaurant ging zonder te betalen riskeert 12 maanden cel

Tussen oktober 2021 en september 2022 verliet Bart V. liefst 29 horecazaken zonder te betalen. © Pixabay
Redactie KW

Een 44-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank twaalf maanden cel voor liefst 29 feiten van afzetterij en woonstschennis. Bart V. kwam dinsdag niet opdagen voor zijn proces.

Tussen oktober 2021 en september 2022 verliet Bart V. liefst 29 horecazaken zonder te betalen. “In totaal liet hij onbetaalde rekeningen achter van in totaal ruim 1.300 euro”, verduidelijkte procureur Joke Vandegehuchte. De man sloeg onder meer toe in Oostende, Brugge, Antwerpen, Deurne, Gent en Roeselare. Na zijn arrestatie in Antwerpen verklaarde V. last te hebben van black-outs waardoor hij zich de feiten niet meer kon herinneren.

Onbetaalde etentjes

Volgens het openbaar ministerie was Bart V. lang niet aan zijn proefstuk toe. Op 6 januari vorig jaar kreeg hij drie maanden effectieve celstraf voor twee onbetaalde etentjes in Oostende. En voor de correctionele rechtbank in Hasselt kreeg hij in augustus 2021 ook al twee maanden cel. “En intussen hebben wij al opnieuw tien dossiers tegen de beklaagde lopen”, aldus Joke Vandegehuchte, die zes maanden cel vorderde.

In een ander dossier riskeert Bart V. nog eens zes maanden cel wegens woonstschennis. Op zoek naar een slaapplaats drong de Oostendenaar op 5 november 2021 in Brugge de kelder van een woning binnen. De bewoners, een ouder koppel, barricadeerden de uitgang tot de politie arriveerde. De rechtbank doet in beide zaken uitspraak op 21 februari. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.