Notoire agressieveling uit Eernegem krijgt twintig maanden cel voor winkeldiefstallen en onbetaalde taxiritten

David G. kreeg eerder al twee jaar cel voor feiten van grof geweld in Torhout. © BELGA
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Eernegem heeft voor de Brugse strafrechtbank twintig maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen, geweld en afzetterij. David G. kreeg eerder al twee jaar cel voor feiten van grof geweld in Torhout.

Op 19 september vorig jaar ging David G. in de Oostendse Inno met een portefeuille aan de haal. Een winkeldetective die dat zag en tussenbeide kwam kreeg meteen een slag in de buik. De man was hierdoor drie dagen werkonbekwaam. De onderzoeksrechter loste G. onder voorwaarden, maar de Eernegemnaar herviel meteen door een taxirit niet te betalen. In juli had hij dat ook al twee keer gelapt bij andere taxichauffeurs. Onderzoek wees uit dat hij in augustus ook al sigaretten had gestolen bij Colruyt in Torhout.

Alcohol en heroïne

Op 23 november belandde G. terug in de cel omdat hij alcohol en heroïne bleef gebruiken. De twintiger heeft een rijkelijk gevuld strafblad. In november 2019 kreeg hij twee jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij op een straatfeest in Torhout het kaakbeen van een gemeenteraadslid had verbrijzeld met een bierfles. Omdat G. zijn voorwaarden schond werd die straf in juni vorig jaar effectief.

Voor de winkeldiefstallen en onbetaalde taxiritten vroeg procureur Jochen Van Aalst nog eens twee jaar effectief. “Hopelijk zullen we dan als samenleving toch een paar jaar op ons gemak zijn”, stelde hij tijdens de pleidooien. G. ontkende tevergeefs de diefstal bij Inno en beweerde dat hij enkel zijn hand uitstak om de winkeldetective te waarschuwen voor zijn hond. Zijn advocate drong opnieuw aan op voorwaarden, zoals een opname in de psychiatrie, maar de rechtbank ging daar vrijdag niet op in. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier