Moeder van 3 kinderen die coke dealde, vraagt gunst van rechter

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een moeder van drie kleine kinderen uit Ledegem vraagt een gunst aan de strafrechter in Veurne voor het dealen van cocaïne. “Ik ben volledig drugsvrij en schenk al mijn aandacht aan mijn kindjes”, zei ze.

De 29-jarige S.V., die nu in Ledegem woont, moest verschijnen voor de strafrechter in Veurne. Toen ze betrapt werd op het verkopen van cocaïne woonde ze nog in een andere regio die onder de bevoegdheid van de rechtbank van Veurne valt.

Twee keer betrapt

S.V. werd tweemaal betrapt op het verkopen van cocaïne. Een eerste keer werd ze door de politie ontmaskerd in april 2020 toen ze al van juli het jaar voordien af en toe drugs verkocht. In januari 2021 liep ze echter domweg weer tegen de lamp.

De vrouw was slachtoffer in een fraudezaak met haar bankkaart en toonde daarvan de bewijzen op haar gsm aan de politie, die echter meteen ook opnieuw bewijzen vond van drugsverkoop sinds de maand voordien.

‘Drugsvrij’

De vrouw ging langs bij een justitie-assistent die, gelet ook op haar blanco strafblad, positief adviseerde om haar voorwaarden op te leggen. De procureur vroeg daarom 8 maanden cel en 8.000 euro boete met uitstel onder voorwaarden.

“Ik heb geleerd uit mijn fouten en ben drugsvrij nu”, sprak S.V. “Ik kom helemaal niet meer in aanraking met drugs. Ik heb drie kindjes van 2, 4 en 5 jaar oud die al mijn aandacht vragen en ben op het rechte pad nu.”

Vonnis op 3 september. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier