Minderjarig meisje verraadt moeder en ex-stiefvader over drugsgebruik

De moeder gaf de feiten toe, de ex-stiefvader ontkende.© GF
De moeder gaf de feiten toe, de ex-stiefvader ontkende.© GF
Redactie KW

Voor de tweede maal in drie maanden tijd staat een ex-koppel uit De Panne terecht in de rechtbank van Veurne. M.L. en haar ex K.G. kregen eerder 2 jaar cel omdat ze haar dochter verborgen hadden in een holle ruimte in een zetel. Nu moeten ze zich verantwoorden omdat ze in haar bijzijn joints rookten.

Op 19 januari werden moeder M.L. en haar ex-vriend K.G. al veroordeeld. Ze kregen beiden twee jaar cel. Voor de vrouw was dat volledig met uitstel, voor de man 5 maanden effectief. Op 5 oktober werd bij een huiszoeking op het appartement van M.L. haar 15-jarige dochter gevonden.

Het meisje was geplaatst in jeugdinstelling De Zandberg maar was daar al verschillende keren weggelopen. Om haar te kunnen verbergen had het koppel er toen niet beter op gevonden dan het meisje te verbergen in een holle ruimte onder de zetel. Toen het koppel opgepakt werd, bleef het meisje daar een hele nacht zitten. Ze kon slechts ternauwernood gered worden.

Verdediging vraagt opslorping

Nadien verklaarde het meisje ook dat zowel haar moeder als stiefvader cannabis hadden gebruikt in haar bijzijn. “Dat klopte na onderzoek ook”, zegt de procureur. “Dat gaf de moeder zelf toe, ex-stiefvader K.G. ontkende. Het zou minstens enkele keren gebeurd zijn in een periode van een maand. Ik vorder voor beiden acht maanden cel en 8.000 euro boete met uitstel.”

De verdediging is het er niet mee eens. K.G. ontkent terwijl M.L. de feiten toegeeft maar het niet eens is met de straf. “Het gaat om dezelfde periode als bij de voorgaande feiten. De celstraf van twee jaar met uitstel die toen werd uitgesproken, lijkt ons voldoende. We vragen de opslorping.”

Vonnis op 2 april. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.