Met 86 kilometer per uur door bebouwde kom Veurne ‘door paard in paniek’

Een man had voor de politierechter een origineel excuus in petto om te verklaren waarom hij geflitst werd aan een snelheid van 86 kilometer per uur waar hij maar 50 mocht. “Er was een paard in paniek bij me thuis”, verklaarde B.L.

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto

Vorig jaar werd B.L. betrapt toen hij in Veurne rond reed met een snelheid van 86 kilometer per uur in de bebouwde kom. De man mocht het komen uitleggen bij de politierechter. “Ik was op dat ogenblik bij mijn dochter in Veurne in haar zaak”, spraken B.L. en zijn advocaat. “Op een bepaald moment kreeg ik een telefoontje van mijn echtgenote dat er een paard in paniek was thuis. Het dier stond blijkbaar vast aan de deur van de stal en ik wou snel thuis zijn om het te gaan helpen. Daardoor lette ik niet goed op mijn snelheid en daardoor reed ik te snel.”

De politierechter keek even vreemd op. “Een paard in paniek? Dan kan u natuurlijk onmogelijk met de gsm bellen naar dat paard om het te kalmeren en te zeggen dat u onderweg bent. Goed, ik zal u maar geloven. B.L. kreeg een geldboete va. 576 euro, de helft met uitstel, en 36 dagen rijverbod waarvan 22 met uitstel. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.