Met 3,06 promille tegen geparkeerde auto: “Laatste kans, zelfs met leger advocaten”

De beklaagde moet op verkeerscursus en een boete betalen.© Getty Images
De beklaagde moet op verkeerscursus en een boete betalen.© Getty Images
Redactie KW

Een 53-jarige man uit De Panne kreeg een laatste waarschuwing van de politierechter in Veurne. C.L. reed met liefst 3,06 promille tegen een geparkeerde wagen. “Dit is je laatste kans, al sta je hier met een leger advocaten”, sprak de rechter.

Op 2 februari vorig jaar stapte C.L. uit De Panne in zijn wagen om het voertuig te verzetten. “Hij maakte daarbij een achterwaarts manoeuvre en reed een geparkeerde wagen aan”, sprak de procureur. “Hij bleef wachten op de politie en die stelde vast dat hij 3,06 promille in zijn bloed had, een hoge waarde.”

Volgens zijn advocaat was er een uitleg. “Het gebeurde vlak voor zijn deur toen hij zijn wagen wilde verzetten omdat zijn buren een bestelwagen aan het inladen waren. Hij had niet de intentie om te gaan rijden en bleef daarom wachten op de politie.”

Alcoholslot

De rechter toonde wat begrip. “Maar 3,06 promille blijft erg veel. Het is de laatste kans. Als je die verprutst, krijg je de volgende keer een alcoholslot. Al kom je hier met een leger advocaten staan, het zal niet helpen.” C.L. moet daarom nu een verkeerscursus volgen en een geldboete van 400 euro, de helft met uitstel, betalen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.