Mensensmokkelaar krijgt drie jaar cel na betrapping op snelwegparking in Kortrijk

© Getty Images
Redactie KW

Een Iraakse Koerd heeft in de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen voor mensensmokkel. De man vroeg tevergeefs de vrijspraak.

De politie kon Mohamed S. (20) op 23 maart klissen op de parking van een Shell-tankstation langs de E17 in Kortrijk. De man zat aan het stuur van een Volkswagen met Franse nummerplaat die even voordien verdachte bewegingen had gemaakt in een woonwijk.

Na een korte observatie had de politie vijf personen zien instappen, waarop ze tot actie overging. Vier van de vijf passagiers bleken illegalen.

‘Zelf slachtoffer’

S. beweerde dat hij zelf een slachtoffer was. “Een mensensmokkelaar gaf mij die wagen en beval mij om achter het stuur te kruipen”, verklaarde hij. De procureur hechtte evenwel geloof aan zijn verhaal.

“In de wagen lag een parkeerticket van enkele dagen eerder uit de buurt van Parijs”, stelde ze. “De vingerafdrukken van de beklaagde zaten erop, wat aantoont dat hij eerder al met die wagen gereden had.”

Azir A. (30), een Iraakse Koerd die mee in het voertuig zat, kreeg bij verstek drie maanden cel voor illegaal verblijf in het land. Volgens S. was hij de echte smokkelaar, maar de rechter hechtte daar geen geloof aan. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten