Meisjes betast op café in Roeselare: verdachte daagt niet op voor proces wegens aanranding

Twee tienermeisjes dienden klacht in tegen een 33-jarige man zonder vast adres in België. © iStock
Redactie KW

Twee tienermeisjes dienden klacht in tegen een 33-jarige man zonder vast adres in België. In Roeselaarse cafés greep hij hen ongepast bij de borsten of kneep in hun achterwerk als ze passeerden.

“Ik was pas 15 en was mee met mijn broer”, vertelde een slachtoffer aan de rechter. “Hij deed zich voor als securityman aan de deur en greep met zijn twee handen naar mijn borsten. Hij probeerde me ook onder de rok te betasten. Mijn broer kwam tussen en we verwittigden de politie, die in de straat aanwezig was. Ik ben even niet naar school geweest, was bang. Het duurde ook een tijdje vooraleer ik opnieuw durfde uitgaan.”

Schadevergoeding

Gelijkaardig verhaal bij een ander meisje. Toen ze op café aan Tarik I. passeerde om naar het toilet te gaan, kneep hij in haar borsten en achterwerk. Het parket dagvaardde I. voor aanranding van de eerbaarheid maar hij kwam niet voor het proces in Kortrijk opdagen. Eén slachtoffer deed dat wel, samen met haar vader. Zij vroeg een schadevergoeding. De rechter velt op 1 maart een vonnis. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier