Meisje (20) in slaap verkracht in chaletje in vakantiepark door 22-jarige ‘vakantievriend’ uit Izegem

© JH
Redactie KW

Een 22-jarige man uit Izegem riskeert 36 maanden cel voor de verkrachting van een 20-jarige meisje dat hij eerder op de dag had leren kennen op vakantie in een chaletpark in Nieuwpoort. Na een avondje waarbij de drank rijkelijk vloeide viel het meisje in slaap in de zetel en werd ze wakker toen N.D. op haar lag. De man was het hele gebeuren ook aan het filmen. “Besef je wel hoe vernederend dat is voor dat meisje?” sprak de rechter.

De feiten gebeurden op een warme zomerdag op 24 juni vorig jaar in vakantiepark Dunepark in Nieuwpoort. Het 20-jarig meisje uit Aalter was er met twee vriendinnen en een vriend op vakantie in een chalet.

“Een typische vakantie van jongeren onder elkaar”, zegt de advocaat van het meisje, dat niet naar de rechtbank durfde te komen om N.D. niet te moeten zien.

“Ze zaten op het strand, er werd gelachen en gedronken en ze leerden een groepje andere jongeren kennen. Onder hen N.D. Ze volgden hen naar hun chalet voor een gezellige avond waarbij wel wat gedronken werd. De sfeer was uitstekend, maar dat veranderde ’s nachts.”

Verkracht in slaap

Het meisje had teveel gedronken en werd door haar vriendinnen te slapen gelegd in de zetel. N.B. trok naar een slaapkamer boven. “Rond 4 uur ’s nachts ging hij terug naar beneden en zag haar onder een fleecedeken slapen. Dat dekentje was wat verschoven en dus zag die jongeman zijn kans schoon.”

“Hij begon haar benen te strelen maar ging al gauw verder. Het meisje is uiteindelijk wakker geworden omdat ze lichtflitsen zag en die jongeman op haar lag. Blijkbaar was hij al zijn handelingen aan het filmen en had hij foto’s gemaakt.”

“Het staat vast dat hij binnen is gegaan met zijn vingers maar mogelijk ook met zijn geslachtsdeel. Dat herinnerde hij zelf niet meer goed maar hij had wel een condoom bij zich. Het meisje was zodanig verstijfd van angst dat ze niets kon zeggen.”

“Drie dagen later stapte ze naar de politie op aanraden van haar vriend. Ze heeft nog steeds een enorm gevoel van schaamte en kan er zelfs niet met een psycholoog over praten.” Het meisje vraagt voorlopig 5.000 euro schadevergoeding.

Twee foto’s met uur tussen

Ook N.D. uit Izegem stapte uiteindelijk naar de politie, onder lichte dwang van de vriend van het meisje. Hij werd aangehouden maar is intussen vrij. “De aanranding en de verkrachting zijn bewezen, dat heeft hij zelf toegegeven”, sprak de procureur.

“Hij heeft misbruik gemaakt van een op dat ogenblik kwetsbaar meisje. Bovendien verklaarde het meisje later dat er doorheen de dag helemaal geen connectie tussen hem en haar was. Op zijn GSM werden een filmpje en twee foto’s van zijn daden gevonden.”

“De eerste foto om 4.04 uur, de tweede om 5.09 uur. Er zat dus meer dan uur tussen waarin hij kon nadenken maar toch verder deed. We vragen 36 maanden cel voor hem, en omdat hij intussen in behandeling is en er hoop is dat dit eenmalige feiten zijn, deels met uitstel onder voorwaarden.”

Opvallend: nog op de GSM van N.D. werden 231 foto’s met voyeuristische trekken gevonden, vooral van achterwerken van onbekende dames.

Vernederend

De jongeman drukte zijn spijt uit. “Ik weet niet wat me bezielde maar gebruikte die periode aan de lopende band cannabis. Ik heb het volledig afgezworen en ben nu gemotiveerd iets te maken van mijn leven.”

Het laatste woord was voor de rechter: “kan jij je eigenlijk wel inbeelden hoe vernederend en ingrijpend jouw daden zijn voor die jonge vrouw? Nee dat kan je onmogelijk niet.”

Vonnis op 28 juni.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.