Mechelse herder stormt op politie af: baasje krijgt zes maanden cel

Volgens de procureur zijn de agenten nog altijd onder de indruk van de feiten. © Pixabay
Redactie KW

Een jongeman uit Halle heeft in de Brugse rechtbank bij verstek zes maanden effectieve celstraf gekregen voor gewapende weerspannigheid. Zijn hond viel in augustus 2020 twee politie-inspecteurs aan.

Op 19 augustus 2020 ging de politie een kijkje nemen op de Zeedijk in De Haan nadat een hondenbaasje had gemeld dat zijn dier gebeten werd door een andere hond. Ter plaatse zagen de agenten Jelle W. (20) wandelen met zijn Mechelse herder.

Toen ze op hem afstapten, werd de viervoeter meteen agressief. W. hield zijn hond op dat moment nog aan de leiband en beweerde dat die helemaal niet gevaarlijk is. Om dat te bewijzen, liet hij plots de leiband los waarop zijn hond op de inspecteurs afstormde. Die konden het dier nog net wegslaan en bleven ongedeerd.

Tijdens zijn verhoor bekende W. dat hij zijn Mechelse herder had afgericht om zijn baasje te beschermen. “De agenten zijn nog altijd diep onder de indruk van de feiten”, stelde procureur Fauve Nowé. Jelle W., die niet kwam opdagen voor zijn proces, ontkende wel met klem dat zijn hond een ander dier gebeten had. Hij stond er ook niet voor terecht. (AFr.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.