Matroos krijgt steen in gezicht en verliest oog in Zeebrugse haven: schipper riskeert twee jaar cel

Redactie KW

Een 29-jarige schipper uit Merksem riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf omdat hij zijn matroos met een steen in het gezicht zou hebben geslagen. Het slachtoffer verloor daarbij een oog.

Op 24 augustus 2019 lag het schip van L.O. aangemeerd in de haven van Zeebrugge. De matroos ging ’s avonds op restaurant maar werd plots teruggeroepen door zijn kapitein. Die beschuldigde hem van diefstal van een televisie. “De beklaagde tikte het slachtoffer met de vinger op de borst en stapte weg”, verduidelijkte de procureur. “Maar het volgende moment kreeg het slachtoffer een steen in het gezicht. Hij liep daarbij meerdere breuken op in zijn gezicht en verloor uiteindelijk ook zijn oog.”

Getuige bevestigt verhaal

De kapitein is altijd met klem blijven ontkennen dat hij met de steen gooide, maar het parket denkt daar anders over. “Een getuige bevestigde het verhaal en op camerabeelden was te zien hoe de beklaagde kort na de feiten met zijn voertuig wegreed uit de haven. Daags nadien zocht hij online informatie op over de mogelijke juridische gevolgen.” Volgens de procureur bedreigde L.O. in februari 2018 al eens een werknemer na een vermeende diefstal.

De advocate van L.O. vroeg de vrijspraak. “Het is toch niet geloofwaardig dat een kapitein zijn matroos iets dergelijks zou aandoen als hij hierdoor zonder personeel zou komen te vallen”, pleitte ze. L.O. zelf herinnert zich naar eigen zeggen niet dat hij zijn matroos van diefstal zou beschuldigd hebben. De uitspraak volgt op 15 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.