Marktbewoner terecht voor laster aan het adres van Meulebeekse burgemeester

Redactie KW

Een 43-jarige marktbewoner uit Meulebeke moet zich verantwoorden voor laster en eerroof aan burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). Met foto’s, documenten, persartikels, uittreksels uit mails aan het raam van zijn woning op de Markt beschuldigde hij hem en het voltallige gemeentebestuur van corruptie, oplichting en belangenvermenging. “Lasterlijk want hij heeft geen bewijzen voor zijn aantijgingen”, aldus de openbare aanklager.

Al jarenlang trekt Frederik D. ten strijde om het zwaar verkeer voor zijn woning op het Marktplein in Meulebeke in goede banen te leiden. Meermaals beschadigden vrachtwagens de gevel van zijn statige woning. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk en dat frustreerde D.

Moet tegen kritiek kunnen

“Toen de gemeente het gebouw wou kopen en op een njet stootte, werden de pesterijen nog erger”, klonk het bij de advocaat van D. “Een marktkraam dat telkens voor zijn oprit staat, een hoog aanslagbiljet voor onroerende voorheffing, pogingen om eigendommen onbewoonbaar te laten verklaren… Uit machteloosheid hing hij de krantenartikelen met eigen commentaar en mails voor het raam. Al 17 jaar dringt hij aan op oplossingen. Politici moeten tegen kritiek kunnen, er is geen sprake van laster.” Hij vroeg dus de vrijspraak.

“Er zijn andere manieren om je ongenoegen te uiten”, reageerde de openbare aanklager. “Hij wilde de burgemeester en het gemeentebestuur gewoon in een slecht daglicht zetten.” Hij vroeg D. tot een werkstraf te veroordelen. Vonnis op 28 juni.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier