Man zwaar toegetakeld voor ogen van zesjarig dochtertje in Oostende: dader riskeert achttien maanden cel

Redactie KW

Een 24-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor feiten van zinloos geweld.

Op 17 april kreeg Islam A. het aan de stok met een man, die in Oostende aan het winkelen was met zijn vrouw en zesjarige dochtertje. Er ontstond een verhitte discussie waarop het gezin wegwandelde. Wat verderop gingen ze op een bankje zitten waarop A. plots weer opdook en het slachtoffer uit het niets aanviel. Hij sloeg de man voor de ogen van diens dochter en partner tegen de grond en schopte hem in het gezicht. Hierop wandelde A. doodleuk verder.

Enkel vloeibaar voedsel

Het slachtoffer hield aan de afranseling een neus- en kaakbeenbreuk over. “Er moesten ook tanden worden getrokken waardoor hij een tijdlang enkel vloeibare voeding kon eten”, pleitte zijn advocate. “Hij was twee weken arbeidsongeschikt en heeft twee blijvende littekens in het gezicht. Ook voor zijn dochtertje was dit traumatisch. Ze zag haar papa liggen in een grote plas bloed.”

A., die in het verleden al twee keer veroordeeld werd voor slagen, kwam niet opdagen voor zijn proces. “Tijdens zijn verhoor verklaarde de beklaagde dat hij werd uitgedaagd”, zei de procureur. “Maar getuigen spreken dit tegen. Dit was zinloos geweld in de puurste zin.” De uitspraak volgt op 21 december.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.