Man valt op zomerdag hard op in warme kledij en wordt betrapt met cannabis

© Getty Images
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Koksijde werd door zijn eigen stommiteit door de politie betrapt met cannabis. Op een warme zomerdag kleedde S.B. zich extra warm aan om zo cannabis onder zijn kledij te verbergen.

In de zomer van vorig jaar kruiste de jongeman de politie in De Panne. Die vonden dat S.B. zich vreemd gedroeg. “Hij was zenuwachtig en was extra warm en dik aangekleed”, sprak de procureur. “Dat was vreemd want het was een warme zomerse dag. De politie vertrouwde het dus niet en sprak hem aan. Daar bleek snel dat hij iets te verbergen had. Onder zijn kledij verborg hij een zakje met daarin 14 gram cannabis. Ook zijn GSM werd uitgelezen en daaruit bleek dat hij naast de cannabis ook een gevaarlijke interesse heeft in medicijnen. Alles samen gebruikt hij dit blijkbaar om zich te ontspannen. Ik vraag de toepassing van de strafwet.”

Angstaanvallen

De advocaat van S.B. gaf de feiten toe. “Het klopt dat hij bepaalde medicijnen gebruikt samen met marihuana. Maar mijn cliënt heeft al veel watertjes doorzwommen in zijn leven en heeft last van angstaanvallen. Hij neemt daarvoor Xanax maar deed dit in een grote mate. Als alternatief rookt hij ook joints want dat brengt hem ook tot rust. Hij is nu beiden aan het afbouwen. Zowel de medicatie als het roken van joints. Dat is nog niet achter de rug en daarom vragen we ook geen straf met uitstel onder voorwaarden maar wel een werkstraf.” Vonnis op 15 oktober. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier