Man uit Oostende die dreigde huis van ex in brand te steken krijgt 47 maanden cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 22-jarige man uit Oostende is in beroep veroordeeld tot 37 maanden cel voor onder meer afpersing, bedreigingen en slagen.

De 22-jarige Alexander C. heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een flink strafblad. Na diverse veroordelingen voor de jeugdrechtbank, dreigde hij in 2018 het huis van zijn ex in brand te steken.

Hij was toen al hij eerder veroordeeld voor opzettelijke brandstichting. Hij werd aangehouden, maar weer vrijgelaten onder voorwaarden. Maar enkele maanden later, in maart 2019 schond hij alweer zijn voorwaarden waardoor hij opnieuw in de gevangenis belandde.

Genoeg geweest

Een vriendin waarbij hij logeerde sloeg hij dan weer een gebarsten oogkas om hem tien euro te geven. In totaal kreeg hij 25 maanden cel, maar dat vond de procureur-generaal in beroep veel te weinig. “Het is genoeg geweest! Voor meneer zijn er geen kansen meer, het is tijd voor bezinning!”

In totaal vorderde hij 47 maanden cel voor alle feiten samen. Alexander C. betuigde nog zijn spijt en beloofde zijn leven te beteren. “Ik ben overdonderd door de gevangenis.” Het mocht niet baten, het hof veroordeelde hem tot 37 maanden cel.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.