Man uit Nieuwpoort die agressie op politie uitwerkt moet voorwaarden naleven

Redactie KW

Een 27-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een celstraf van zes maanden met uitstel onder voorwaarden omdat hij zijn buren tijdens ruzies bedreigde en nadien ook de opgeroepen politie aanviel. Hij deelde hen schoppen en slagen uit.

Op 14 oktober vorig jaar belden de buren van G.V. uit Nieuwpoort de politie op. Ze waren voor de zoveelste keer verwikkeld in een verhitte discussie met de 27-jarige man en maakten zelfs een geluidsopname waarin te horen was dat G.V. hen bedreigde: “ik ga jullie doodslaan als je nog eens buiten komt”, klonk het.

De politie kwam ter plaatse maar werden volgens hen meteen geconfronteerd met een razende G.V. “Hij stapte in sneltempo op hen af en brulde: “waar bemoeien jullie zich mee? Zorg dat je weg bent!’ sprak de advocaat van de twee politiemensen. “De situatie liep snel uit de hand en die man begon te slaan en schoppen. Hij vernielde ook de bril van een politieman. Na een halsomstrengeling werd hij gearresteerd maar ook in de combi bleef hij maar schoppen en slaan.”

De twee politiemannen kregen nu elk een schadevergoeding. De rechter legde de man een celstraf van zes maanden met uitstel onder voorwaarden en 800 euro boete op zodat G.V. kan werken aan zijn alcohol- en agressieprobleem. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.