Man uit Kortrijk slaat caféklant dubbele kaakbeenbreuk en takelt verpleger toe

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 26-jarige man uit Kortrijk riskeert in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf voor een resem zware feiten van geweld.

In de nacht van 15 op 16 juni 2019 ging A.A. aan café Club D in Brugge een klant te lijf. Het slachtoffer liep een dubbele kaakbeenbreuk op en was een week werkonbekwaam. Een maand later ging A.A. in psychiatrisch centrum Sint-Amandus in Beernem een verpleger te lijf. De man was er opgenomen, maar wou weglopen. A.A. duwde hem tegen de grond en schopte tegen zijn been, waardoor hij twee dagen werkonbekwaam was.

De man pleegde ook feiten in Kortrijk. Op 8 februari 2020 sloeg hij er in een café een klant tegen de grond. Ook die verloor even het bewustzijn. En op 25 december kreeg hij het als Deliveroo-koerier aan de stok met een klant. Hij weigerde zijn bestelling af te geven, waarop de vrouw hem probeerde tegen te houden en een harde duw kreeg.

Volgens de procureur kampt A.A. met een zwaar agressieprobleem. De man kwam niet opdagen voor zijn proces. De uitspraak volgt op 20 mei. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.