Man uit Koksijde vervolgd voor cannabisdeals ‘in het milieu van de frituur’

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 30-jarige man uit Koksijde riskeert 18 maanden cel en 1.600 euro boete voor het bezit en de verkoop van cannabis en bezit van cocaïne. Y.M. verklaarde zelf dat hij vroeger in een frituur werkte ‘en vooral in het milieu van de frituur veel gedeald wordt.’

De procureur hekelde vooral het feit dat het niet de eerste keer was dat Y.M. voor de rechter stond. “Op 30 juni vorig jaar kreeg hij 1 jaar cel met uitstel voor het dealen van drugs”, zei hij. “Wat blijkt? Al van de dag nadien is hij opnieuw beginnen dealen tot de dag dat hij opnieuw betrapt werd.”

“Dat gebeurde toen hij zich verdacht gedroeg toen hij de politie passeerde. Die wilde hem controleren en zag hem nog cannabis en wat cocaïne weg gooien. Het spreekt erg tegen hem dat hij zijn lessen niet leerde en hardnekkig bleef verder dealen. Ik vraag daarom 18 maanden cel en 1.600 euro boete.”

Nieuwe testen

Volgens de advocaat van Y.M. leerde hij zijn les nu wel. “Hij is drugsvrij en zijn bloedwaarden zijn de laatste maanden gedaald van 1.352 naar 69 in mei. Hij werkte tijdens het dealen in de frituur en het is duidelijk dat dit een milieu was waar erg veel gedeald werd. Hij is daar nu van af en is al 13 weken drugsvrij. Hij brak volledig met dat milieu.”

Omdat de resultaten van de meest recente test van juni nog niet bekend waren, stelde de rechter de zaak uit naar 17 september. Tegen dan moet Y.M. nog drie nieuwe bloedtesten kunnen voorleggen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier