Man uit Knokke-Heist riskeert jaar cel voor aanranding collega in Brugse supermarkt

Een 37-jarige man uit Knokke-Heist riskeert in de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding op de eerbaarheid.

De feiten speelden zich af in een supermarkt in Sint-Michiels. Bediende M.B. koesterde al langer gevoelens voor zijn vrouwelijke collega toen hij haar op 13 februari vorig jaar plots begon te knuffelen. Volgens de vrouw was dit tegen haar wil. “Hij betastte ook haar achterwerk”, stelde de procureur.

Het slachtoffer vluchtte naar een bureel, maar M.B. ging haar achterna en greep haar opnieuw vast. Hij kuste haar ook op de mond. Op advies van haar overste stapte het slachtoffer naar de politie.

Hij wou haar tot niets dwingen

Tijdens zijn verhoor verklaarde M.B. dat hij “wist waarvoor hij moest komen” en dat “het slachtoffer nochtans wist dat ze moest zwijgen.”

Volgens de verdediging wou M.B. de vrouw tot niets dwingen. “Hij heeft een syndroom dat neigt naar autisme waardoor hij niet altijd gepast reageert in bepaalde situaties”, stelde zijn advocate. “Mijn cliënt meende dat het wederzijds was. Hij beseft niet altijd waar de grens ligt.” De uitspraak volgt op 22 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.