Man uit Houthulst slaat portier hersenschudding

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een man uit Houthulst moet zich op de Ieperse rechtbank verantwoorden nadat hij in de Ieperse uitgangsbuurt een portier een slag op zijn oog gaf. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding op. “Ik haalde uit in een reflex en heb spijt”, aldus de beklaagde.

De beklaagde werd, toen hij in oktober vorig jaar het danscafé Riba binnenging, door een portier erop gewezen dat hij zijn pet moest afnemen. De man ging daarop naar buiten en kwam terug met een narrenhoed op zijn hoofd. Opnieuw kreeg hij van de portier te horen dat hij het hoofddeksel moest afdoen. De buitenwipper kreeg daarop een slag in het gezicht.

De dader nam de benen, maar de politie greep de hem kort daarop in de kraag. De man bleek een kleine hoeveelheid speed bij zich te hebben. Hij ontkende te hebben geslagen, maar camerabeelden en een politie-inspecteur die getuige was, spraken dat tegen. Het slachtoffer liep naast een wonde aan zijn oog een hersenschudding op.

Zware hoofdpijn

“Ik probeerde te gaan werken, maar had zware hoofdpijn”, aldus de portier. Op de rechtbank van Ieper vraagt het slachtoffer een voorlopige schadevergoeding van 1.000 euro en de aanstelling van een deskundige die moet bepalen of er geen blijvende schade is. De aanklager vordert voor de beklaagde, die ooit een jaar in de cel zat, een celstraf van 6 maanden voor de slag en 3 maanden cel voor het bezit van drugs.

De beklaagde zegt dat hij na het incident op zoek ging naar de portier om zich te excuseren. Hij deed dat nu op de rechtbank, maar voegde er wel aan toe dat de buitenwipper grijnsde in zijn gezicht op het moment van de feiten. “Ik haalde uit in een reflex en werd daarop geslagen en geschopt door 5 of 6 mensen die bij de portier waren”, aldus de beklaagde. De man drukte zijn spijt uit en zegt bereid te zijn een werkstraf te willen doen. Vonnis op 17 oktober.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier