Man uit Harelbeke staat al vierde keer terecht voor partnergeweld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Al voor de vierde keer stond een 40-jarige man uit Harelbeke terecht voor slagen aan zijn echtgenote. Hij sleurde haar aan het haar door het huis na een discussie over de afvoer van de douche. “Ik heb haar nooit geslagen”, klonk het.

Na zijn dagtaak kwam Rachid A. thuis. Hij wou een douche nemen maar door problemen met de afvoer liep de garage onder. Het kwam tot een discussie tussen het koppel. “Hij trok haar aan de haren, sleurde haar door het huis, gaf nog klappen en gooide een fiets in haar richting”, aldus de openbare aanklager. “En dat in het bijzijn van hun vijf kinderen.”

Niet meer samen

Het was niet voor het eerst dat er sprake was van partnergeweld in het gezin. Zowel in 2012, 2013 als 2017 liep A. al een veroordeling op. Dit keer vroeg de openbare aanklager een celstraf van 12 maanden. Begeleidende voorwaarden kreeg hij al eens en die leefde hij niet na. “Ik heb haar niet geslagen”, aldus de man. Toch ging hij akkoord met een contactverbod. “We wonen toch niet meer samen. Ik zal naar Kortrijk verhuizen”, vertelde hij. Vonnis op 26 juli. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier