Man uit Diksmuide voor 48.000 euro opgelicht bij aankoop van oldtimer

Redactie KW

Een man uit Diksmuide is voor 48.000 euro opgelicht nadat hij een Mercedes 190 SL, een oldtimer uit de jaren ‘50, probeerde te kopen via een advertentie op het internet. De man diende klacht in bij de onderzoeksrechter en dat resulteerde in de dagvaarding van een Cypriotische vrouw. Ze riskeert 18 maanden celstraf in de Veurnse rechtbank.

Volgens het Openbaar Ministerie zag het slachtoffer de oldtimer te koop aangeboden staan op een website uit Cyprus. “De website zag er professioneel uit en de man kwam tot een akkoord met de verkoper. Hij maakte het bedrag over maar de wagen werd nooit geleverd”, aldus de procureur op het proces.

De man ging zelf nog naar Cyprus, samen met een andere gedupeerde, naar het bijvermelde adres op de website. Maar op die locatie bevond zich helemaal geen bedrijf.

Niet de enige

“Na een klacht met burgerlijke partijstelling werd de zaak onderzocht. De speurders slaagden erin een vrouw die achter de website zat, te identificeren. Ene Fabiola G. haar identiteitsbewijs was ingescand om de website aan te kunnen maken. Ze zal niet de enige persoon zijn geweest achter deze oplichting, maar ze is als enige geïdentificeerd. Ik vorder 18 maanden cel en 150 euro boete”, aldus de procureur. De advocaat van het slachtoffer kwam het geld terugeisen op de rechtbank in de vorm van een schadeclaim. Vonnis op 21 december.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.