Man uit Diksmuide stuurt foto van huis naar wanbetaler: ‘dit wordt je mortuarium’

Redactie KW

Een 48-jarige man uit Diksmuide riskeert 9 maanden cel voor verschillende bedreigingen die hij uitte aan een man die een schuld van 240 euro niet inloste. Zo stuurde J.V. een foto van het huis van het slachtoffer naar hem door met de tekst: ‘dit wordt je mortuarium’.

Op 27 oktober van dit jaar belde slachtoffer Y. in paniek naar de politie omdat hij gezien had hoe de 48-jarige J.V. rond zijn huis hing in Diksmuide. De man bedreigde hem vanop straat en had een groot vleesmes in de hand. De politie ging snel ter plaatse en kon J.V. in de buurt arresteren.

Uit het verhoor van Y. bleek dat hij al een tijdlang bedreigd werd door de man omdat hij bij hem een schuld had staan van 240 euro en die niet kon inlossen. “Daarop maakte de man zich schuldig aan belaging en aan drie vormen van bedreigingen, zowel mondeling, schriftelijk als met het sturen van zinnebeelden. Hij stuurde hem immers diverse berichten met bedreigingen, belde hem op en stuurde via Whatsapp ook een foto met de afbeelding van het huis van Y. Daarop plaatste hij de tekst: ‘dit wordt je mortuarium.’ Bij veel feiten, zoals op 27 oktober, bleek J.V. onder invloed te zijn. Toen werd zelfs een fles sterke drank bij hem gevonden. Ik vraag 9 maanden cel en een geldboete, beiden met uitstel onder voorwaarden zodat hij kan werken aan zijn probleem.”

Veel geblaat weinig wol

De advocaat van J.V. was daarmee akkoord. “Maar mijn cliënt is van het type ‘veel geblaat, weinig wol.’ Er zou niets gebeurd zijn die dag.” Vooraleer te oordelen beval de rechter een beknopt voorlichtingsrapport over de beklaagde. De zaak gaat verder op 25 maart.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.