Man uit De Haan dreigt ermee hond op politie los te laten na opmerking over mondmasker: twaalf maanden cel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 44-jarige man uit De Haan heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor weerspannigheid, slagen en inbreuken op de mondmaskerplicht.

Op 30 januari wandelde M.C. samen met een vriend door de Zuidzandstraat in Brugge. De man droeg geen mondmasker en twee agenten maakten daar een opmerking over. M.C. stelde zich verbaal agressief op waarop de agenten zijn identiteitskaart vroegen. Maar M.C. wandelde gewoon door en een agent die hem bij de arm nam, kreeg prompt een vuistslag. Er volgde een schermutseling waarbij M.C. zijn maat vroeg om zijn hond op de politie los te laten. Zover kwam het evenwel niet.

Ontsteking aan knie

M.C. liep eerder al veroordelingen op voor drugsfeiten, diefstallen en weerspannigheid. Zijn advocaat Mathieu Langerock richtte zijn pijlen op het onderzoek. “Het verhoor werd afgenomen door collega’s van die agenten”, foeterde hij. “Ze garandeerden mij dat er camerabeelden zouden zijn, maar die steken niet in het dossier. Mijn cliënt droeg zijn masker niet omdat hij iets wou eten en een sigaret roken. Door een ontstekening aan zijn knieprothese kon hij niet op zijn knieën gaan zitten, zoals hem werd opgedragen.”

Volgens de procureur waren er geen beelden omdat de agenten de tijd niet hadden om hun bodycams aan te zetten. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier