Man uit Brugge ontkent dat hij uit wraak na liefdesbreuk Proximusaccount van vader hackte

Redactie KW

Een man uit Brugge riskeert zes maanden cel wegens externe hacking. Uit wraak na een liefdesbreuk zou hij het Proximusaccount van de vader van zijn ex-vriendin gehackt hebben, maar zelf ontkent hij alles.

Op 9 februari vorig jaar ontdekte slachtoffer J. dat hij niet meer kon inloggen op zijn account van Proximus omdat zijn wachtwoord gewijzigd was. Bovendien waren zijn internet en digitale televisie afgesloten. “Het slachtoffer kreeg immers een mail overhandigd van Proximus waarin stond dat ze zijn aanvraag goed ontvangen hadden om alle diensten af te sluiten nadat zijn adres gewijzigd was”, sprak de procureur.

Wraak na liefdesbreuk

“Maar daar wist het slachtoffer niets van. Nadien bleek hij ook niet meer te kunnen inloggen op zijn account. Na contactname met de klantendienst van Proximus bleek dat het gewijzigd adres het adres van K.B. uit Brugge was. En de nieuwe e-mailgegevens en gsm-gegevens waren die van de dochter van het slachtoffer. Zij had eerder een relatie met K.B. Na de liefdesbreuk heeft hij wellicht uit wraak en om na te trappen naar haar vader diens account gehackt. Ik vraag zes maanden cel en 800 euro boete.”

K.B. van zijn kant ontkent alles. “En hij zou niet eens weten hoe hij zoiets voor elkaar zou moeten krijgen”, zegt zijn advocaat. “Hij woont in een huis waar de verbinding gedeeld wordt en heeft zoiets dus niet nodig. We vragen de vrijspraak.” Vonnis op 30 juni. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier