https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man toonde geslachtsdeel “om in het cachot te komen”

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Wervik vraagt in beroep een werkstraf voor openbare zedenschennis. Hij toonde zijn geslachtsdeel aan twee meisjes.

De feiten dateren van 4 september vorig jaar. De in Congo geboren K.M. spoorde ’s avonds in dronken toestand van Kortrijk naar Gent. Op een bank in het station Gent-Sint-Pieters zagen twee meisjes – twintigers – hoe zijn geslachtsdeel uit zijn broek hing. Volgens zijn eerste verklaring aan de politie waren de meisjes aan het praten over seks en was hij opgewonden geraakt. Hij sprak over uitlokking en voelde zich naar eigen zeggen uitgedaagd door de meisjes.

Hij kreeg bij verstek zes maanden cel en een boete van 400 euro. Hij ging tegen de beslissing in beroep om daar zichzelf te verdedigen en zijn verhaal aan te passen. In zijn pleidooi erkende hij zijn fout en verwees hij onder meer naar de Bijbel: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.”

Hij vroeg vergiffenis aan het hof en legde uit dat hij zwaar dronken was die avond. “Ik dacht dat ik zonder problemen de nacht zou kunnen doorbrengen in de straten van Gent. Maar nadat de alcohol was uitgewerkt, kreeg ik het koud. Ik heb toen die daad gepleegd om in het cachot terecht te kunnen komen”, was deze keer zijn excuus.

In het verleden voerde hij al eens een werkstraf uit, en is daar nu opnieuw toe bereid. Het hof doet uitspraak op 26 oktober. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.