Man riskeert twaalf maanden cel voor belaging ex-vriendin

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een vijftiger uit Middelkerke riskeert in beroep twaalf maanden effectief omdat hij zijn ex-vriendin bleef bestoken met berichtjes en cadeaus.

R.V. had twee maanden een relatie met de vrouw in 2015. Maar de man kon de breuk niet verwerken en hij bleef de vrouw bestoken met kaartjes, bloemen, mailtjes en sms’en. Verschillende malen stond hij ook aan haar deur, soms zelfs dreigend.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw nu een enorme schrik gepakt en durft ze op haar werk ook niet alleen meer naar binnen of naar buiten komen. In eerste aanleg kreeg de man twaalf maanden cel met uitstel, maar voor het openbaar ministerie is dat een onvoldoende signaal.

“Want het stopt niet! Zelfs in augustus 2020 waren er nog klachten.” Zijn advocaat vroeg het hof om de man enkel een boete op te leggen onder voorwaarden, zoals het contact verbreken met zijn ex-vriendin. Maar een begeleiding volgen voor zijn probleem, wou hij aanvankelijk niet. “Dus enkel een boete met uitstel?”, klonk het verbaasd bij openbare aanklager Peter De Smet.

“Het is duidelijk dat hij de impact van zijn gedrag bij het slachtoffer niet snapt. Hij wil zelfs niet naar het hof komen om het hier uit te leggen, de lafaard! Hij steekt gewoon zijn kop in het zand!” Hij vorderde dan ook twaalf maand effectief. Maar na een telefoontje naar zijn cliënt, kon de advocaat meedelen dat de man dan toch bereid is begeleiding te volgen. Op 17 maart weet hij of het hof hem die maatregel oplegt.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier