Man riskeert drie jaar cel voor mensensmokkel na betrapping op snelwegparking in Kortrijk

Foto ter illustratie. © BELGA
Redactie KW

Een Iraakse Koerd riskeert in de Brugse rechtbank drie jaar celstraf voor mensensmokkel. De man beweert zelf slachtoffer te zijn en vraagt de vrijspraak.

De politie kon Mohamed S. (20) op 23 maart klissen op de parking van een Shell-tankstation langs de E17 in Kortrijk. De man zat aan het stuur van een Volkswagen met Franse nummerplaat die kort voordien verdachte bewegingen had gemaakt in een woonwijk. Na een korte observatie had de politie vijf personen zien instappen, waarop ze tot actie overging. Vier van de vijf passagiers bleken illegalen.

Illegaal

S. beweerde dat hij zelf een slachtoffer was. “Een mensensmokkelaar gaf mij die wagen en beval mij om achter het stuur te kruipen”, verklaarde hij. De procureur hechtte evenwel geloof aan zijn verhaal. “In de wagen lag een parkeerticket van enkele dagen eerder uit de buurt van Parijs”, stelde ze. “De vingerafdrukken van de beklaagde zaten erop wat aantoont dat hij eerder al met die wagen gereden had.”

Azir A. (30), een Iraakse Koerd die mee in het voertuig zat, riskeert drie maanden cel voor illegaal verblijf in het land. De man kwam evenwel niet opdagen voor zijn proces. S. wees hem aan als de echte smokkelaar. De uitspraak volgt op 13 juli. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier