Man riskeert 24ste veroordeling na vondst ‘mesje van pappie’ in Koksijde

Redactie KW

Een 42-jarige man uit het Waalse Boussu die regelmatig in Koksijde verblijft riskeert al voor de 24ste keer veroordeeld te worden door de strafrechter. Deze keer omdat bij een fouille een vouwmes in zijn broeksriem werd gevonden. “Het was het mesje van zijn pappie dat hij gewoon bijhield”, zegt zijn advocaat.

De 42-jarige A.G. is absoluut geen onbekende voor de politie. Hij liep al 23 eerdere veroordelingen op en zat al meermaals in de gevangenis.

Côte à l’os

Op 19 maart kwam hij vervroegd vrij waarop hij in de Proxy Delhaize in Koksijde prompt een côte à l’os ging stelen omdat hij geen geld, maar wel honger had. Hij mocht prompt terugkeren naar de gevangenis waar hij te horen kreeg dat hij anderhalf jaar langer vast blijft na het intrekken van zijn voorwaarden.

Hij kreeg er vier maanden extra cel voor en zit nog steeds in de gevangenis. Daar riskeert hij er nu nog eens zes maanden effectief bovenop te krijgen.

Erfstuk grootvader

“Bij zijn vorige vrijlating in november 2021 werd hij tijdens een fouille betrapt toen er een vouwmes in zijn broeksriem werd gevonden. Hij mocht er zelfs een minnelijke schikking van 250 euro in schijven voor afbetalen maar reageerde daar niet op.”

Volgens zijn advocaat had hij niks kwaads in de zin met het mesje. “Het is een erfstuk van zijn pappie, zijn grootvader. Hij hield het gewoon bij zich om nog eens groenten te kunnen snijden.” Vonnis op 7 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.