Man rijt eigen been open bij inbraak in immokantoor

De beklaagde verloor veel bloed bij zijn inbraak in het immokantoor.©ratsadapong Getty Images/iStockphoto
De beklaagde verloor veel bloed bij zijn inbraak in het immokantoor.©ratsadapong Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een jongeman uit Kortrijk riskeert twaalf maanden effectieve celstraf voor een inbraak in een immokantoor in Middelkerke.

Op 1 november zette de dakloze A.H. (20) het in Nieuwpoort op een drinken nadat hij zijn slaapplaats was kwijtgespeeld. In beschonken toestand stapte hij naar Middelkerke waar hij in de Leopoldlaan de glazen toegangsdeur van Immo Costa instampte.

Jeugdrechter

Hevig bloedend door een diepe snijwonde in zijn been stapte hij het kantoor binnen en graaide hij 250 euro mee uit een kistje. Hij stopte het geld in zijn onderbroek maar door het zware bloedverlies raakte hij niet ver. Een getuige verwittigde de politie, die het been van A.H. diende af te binden alvorens hem te arresteren.

De jongeman, die met een lichte verstandelijke beperking kampt, kreeg van de jeugdrechter al sancties opgelegd wegens drugsfeiten, wapens, diefstallen met geweld, smaad en weerspannigheid. In januari kreeg hij in de correctionele rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor diefstal met geweld. “Ik heb nog niet vaak een dergelijke strafblad gezien bij iemand van jouw leeftijd”, sneerde de rechter.

‘Ben geen crimineel’

A.H., die zich zonder advocaat kwam verantwoorden, beweerde dat hij zich niet veel meer kon herinneren van de feiten. “Ik ben geen crimineel maar als ik drink verlies ik de controle”, stelde hij. “Ik was vier jaar dakloos maar heb nu dankzij het OCMW een appartement in Kortrijk.”

“Ik begrijp niet waarom ik daar heb ingebroken. Ik hoef niet te stelen want ik krijg genoeg geld van het OCMW. Stuur mij alsjeblieft niet naar de gevangenis, want daar zal ik elke dag moeten huilen.” De rechter stelde de zaak uit naar 3 maart zodat A.H. een advocaat kan raadplegen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier