Man krijgt twee jaar cel voor verkrachting en belaging ex-vriendin in Oostende

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 30-jarige Brusselaar heeft twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging, verkrachting en slagen ten aanzien van zijn ex-vriendin uit Oostende.

Omdat Tarek B. zich niet kon neerleggen bij zijn relatiebreuk begon de Brusselaar zijn Oostendse ex begin februari 2019 te belagen. Hij dook meermaals op aan haar werk en appartement. Zo werd hij op 29 juni 2019 aangetroffen in de gemeenschappelijke trappenhal. De vrouw verklaarde dat ze al meermaals tegen haar zin seks had met B.

De man werd opgepakt, kwam vrij onder voorwaarden en stond daags nadien alweer aan haar deur. Hierop verdween hij voor vijf maanden achter tralies. Weer kwam hij vrij onder voorwaarden, maar na een nieuwe schending belandde B. begin november vorig jaar opnieuw in de cel.

De verdediging plaatste vraagtekens bij de belaging en verkrachting. “Ze gaf zelf toe dat ze hem telkens weer binnen neemt als hij blijft aandringen”, stelde de advocaat van B. “Tijdens zijn eerste periode in de cel kwam ze hem meermaals bezoeken en ze diende zelf nooit klacht in voor verkrachting.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier