Man krijgt mildere straf voor diefstal BMW-middenconsoles in Brugge, Oostkamp en Loppem

Redactie KW

Een 31-jarige Litouwer heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een reeks inbraken in BMW’s. Norbertas M. had aanvankelijk 30 maanden cel gekregen, maar hij tekende verzet aan.

In mei en juni 2017 werden Sint-Andries, Oostkamp en Loppem geteisterd door een inbraakplaag. De daders gingen telkens aan de haal met middenconsoles uit geparkeerde BMW’s . Tijdens een observatie op 1 juni 2017 kreeg de politie een verdacht voertuig met Litouwse nummerplaat in de gaten. Bestuurder Norbertas M. (31) kon dankzij zijn telefoon aan diverse feiten worden gelinkt. Zijn kompaan kon ontkomen.

M. kwam na zes maanden voorhechtenis voorwaardelijk vrij maar kwam niet opdagen voor zijn proces in de Brugse rechtbank waar hij 30 maanden effectief kreeg opgelegd. De Litouwer werd eind vorig jaar opgepakt in Duitsland waarna hij verzet aantekende.

Tijdens zijn nieuwe proces bekende M. de meeste feiten. De rechter gaf hem maandag zes maanden celstraf korting. M. liep in het buitenland al meerdere veroordelingen op voor diefstal. In ons land werd hij al veroordeeld voor verboden wapendracht. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier