Man krijgt jaar cel uitstel voor neersteken broer

De man schrok van het bloed dat hij zag bij zijn broer en hij verwittigde een dokter.©ratsadapong Getty Images/iStockphoto
De man schrok van het bloed dat hij zag bij zijn broer en hij verwittigde een dokter.©ratsadapong Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 47-jarige man uit Ploegsteert is in beroep veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel onder voorwaarden nadat hij zijn broer had gestoken met een mes.

De man woonde op 7 december 2018 boven de wijnhandel van zijn broer in Veurne. Maar J.L. leed aan chronische pijn na een verkeersongeval en zocht zijn heil in alcohol en cannabis. De dag voordien was er al spanning tussen de beide broers. “Mijn cliënt werd toen hardhandig aan zijn sjaal buiten gezet”, pleitte zijn advocaat. “Door zijn ongeval heeft hij ongelooflijke pijn aan zijn hals en dat wou hij zijn broer betaald zetten.”

De volgende dag wachtte J.L. zijn broer op met een boksijzer en mes. Hij gaf een steek dat het borstbeen raakte. “Hij wou hem pijn doen en wou laten voelen wat hij voelde, maar wou hem absoluut niet doden”, aldus zijn advocaat. “Hij is zelf geschrokken van het bloed en verwittigde een dokter.”

In eerste aanleg kreeg J.L vijf jaar met uitstel voor poging tot doodslag. Zijn advocaat vroeg en mildere straf. “Het had nooit mogen gebeuren. Ik heb op niks gemikt en heb ook nooit doorgestoken. Intussen drink ik ook geen druppel alcohol meer.”

Hij krijgt nu opnieuw vijf jaar met uitstel. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn drank-, drugs- en medicijnenmisbruik. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.