Man krijgt celstraf voor aanranding van 11-jarige stiefdochter

De man krijgt een effectieve celstraf.©Keith Allison Keith Allison
De man krijgt een effectieve celstraf.©Keith Allison Keith Allison
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Alveringem is tot 40 maanden cel veroordeeld, waarvan 12 maanden effectief, voor aanranding en verkrachting van zijn stiefdochter. Het meisje was amper 11 jaar op het moment van de feiten.

In verhoren stak hij eerst nog de schuld op het slachtoffer. “Ik kan niet ontkennen wat er gebeurd is, maar ik weet het niet meer”, sprak hij daarna. Op het proces gaf hij het seksueel misbruik dan toch toe.

Beklaagde M. D. was samen met zijn nieuwe partner aan het verbouwen in Alveringem en in de tuin stond een stacaravan om tijdelijk te logeren. Daar bleef het slachtoffer af en toe slapen met haar stiefvader, terwijl haar mama op dat moment nog in Lo-Reninge verbleef. Op een avond in maart 2020, in het begin van de lockdown, begon hij het meisje te betasten over haar hele lichaam. Toen ze te kennen gaf dat ze het niet wou, trok hij haar pyjamabroek naar beneden en penetreerde haar met de vingers. In de daaropvolgende maanden werden nog tal van feiten van aanranding en voyeurisme gepleegd. Zo raakte hij het meisje meermaals ongewild aan en drong af en toe de badkamer binnen toen ze stond te douchen. Hij stak bovendien nog eens zijn gsm boven het douchegordijn om haar te filmen.

Bang van stiefpapa

Het was de vader van het slachtoffer die aangifte deed bij de politie. Het meisje werd ook audiovisueel verhoord en stelde dat ze bang was van haar stiefpapa. Enerzijds omdat hij haar iets aan zou doen of nóg verder zou gaan, anderzijds omdat hij haar mama pijn zou kunnen doen.

M.D. werd opgepakt en stelde tijdens het verhoor eerst dat zijn stiefdochter hem zélf aanraakte aan zijn geslachtsdeel. Toen de politie hem bepaalde aantijgingen duidelijk maakte, deed hij alsof zijn neus bloedde. “Ik kan niet ontkennen wat er is gebeurd, maar evenmin bekennen. Ik weet het gewoonweg niet meer. Mogelijk is dat allemaal in mijn slaap gebeurd. Ik herinner me het echt niet”, aldus de uitleg van de beklaagde. Ook bij de onderzoeksrechter werden dergelijke verhalen opgedist.

Contactverbod

Uiteindelijk werden de tenlasteleggingen aanranding, verkrachting en voyeurisme niet meer betwist op het proces. M.D. werd veroordeeld tot 40 maanden celstraf waarvan 12 maanden effectief. Hij is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en mag 20 jaar lang geen functies in het onderwijs of verenigingen gericht op minderjarigen uitoefenen.

De man kreeg heel wat voorwaarden opgelegd waaraan hij zich strikt moet houden, zoals een opname in een instelling voor seksuele delinquenten. Voorts is er een contactverbod opgelegd met het slachtoffer, minderjarigen in het algemeen en de moeder van het slachtoffer. Hij moet hen ook een schadevergoeding betalen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.