Man krijgt achttien maanden cel voor 44 tabaksdiefstallen

De speurders konden vijf Georgiërs identificeren.©Keith Allison gf
De speurders konden vijf Georgiërs identificeren.©Keith Allison gf
Redactie KW

Vijf Georgiërs zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan liefst 46 diefstallen bij Colruyt en Okay.

Het gerecht kreeg de bende in het vizier na een klacht van de verantwoordelijke van het Okay-filiaal in Kortemark. In totaal elf verdachten zouden er liefst 22 keer hebben toegeslagen om vooral tabak maar ook flessen drank, scheermesjes en tandenborstels te stelen. De speurders konden vijf Georgiërs identificeren en linken aan in totaal 46 diefstallen tussen 10 maart en 24 mei 2018 in onder meer Ichtegem, Gistel, Jabbeke, Loppem, Oedelem, Zedelgem, Wingene, Nevele, Paal en Beringen.

De mannen verplaatsten zich in een Ford Mondeo met Poolse nummerplaat die bestuurd werd door Givi B. (29). Hij was bij 44 feiten betrokken en ging telkens op dezelfde manier te werk. Hij ging de winkel binnen met een karretje waarin hij tabakswaren legde. Die verborg hij op een onbewaakt moment onder zijn kledij en ging er vervolgens mee naar buiten.

De man kreeg achttien maanden cel. Zviadi A. (32), Gocha K. (36) en Besik S. (43) kregen elk twaalf maanden cel. Giorgi N. (35) kreeg zes maanden cel. Geen enkele beklaagde kwam opdagen voor het proces. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.