Man hoeft niet terug naar cel voor aandeel in fatale overdosis heroïne in Oostende

Redactie KW

Een Wit-Russische man uit Antwerpen heeft in de Brugse rechtbank twintig maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor zijn aandeel in een fatale overdosis heroïne in Oostende.

Op 14 februari vorig jaar trok P.M. (39) naar zijn vrienden in Oostende om een feestje te bouwen. Hij bracht heroïne mee om samen te gebruiken, maar in de loop van de nacht werd een van de aanwezigen, een 38-jarige man, onwel. P.M. verwittigde de hulpdiensten en probeerde de man nog te reanimeren. Maar alle hulp kwam te laat.

Een bloedonderzoek wees uit dat het slachtoffer stierf aan een cocktail van alcohol, heroïne, amfetamines en cannabis. De procureur stelde een straf met probatievoorwaarden voor zodat P.M. aan zijn drugsprobleem kan werken.

Volgens zijn advocate Emily De Ceuninck had P.M. niet door dat het slachtoffer zoveel verschillende middelen had ingenomen. “Anders had hij hem zeker geen heroïne meer laten gebruiken”, pleitte ze. “Mijn cliënt kwam na vier maanden voorhechtenis vrij en heeft zich perfect aan de voorwaarden gehouden.”

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier